Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook brandweer Para in actie

Ook brandweer Para in actie

15/05/2018 15:05 - Gilliamo Orban

Bluswagen bij de brandweerpost Onverdacht.

Bluswagen bij de brandweerpost Onverdacht. Foto: dcpara.wordpress.com  

PARAMARIBO - De onhygiënische situatie bij de brandweerpost te Onverdacht is een van de redenen waarom de brandweerlieden in Para dinsdag in beraad zijn gegaan. Een ander heikel punt is hun schoeisel, dat niet aan de voorwaarden voldoet. Dat zegt Mohamed Asruf, shopsteward van de bond bij deze post, tegen de Ware Tijd.

"De toiletten zijn defect en in de keuken zijn er muizen", zegt hij. De brandweer is ondergebracht in een oude polikliniek van Suralco. "Er mag niets in ons schoeisel komen. Maar in de schoenen die we nu hebben, komt er wel water", klaagt de vakbondsman.

De leiding van het Korps Brandweer Suriname en de bond zullen de post woensdag bezoeken. Zij oriënteren zich dinsdag eerst bij post Coronie, waar de brandweerlieden eveneens in actie zijn. De medewerkers van beide brandweerposten bedienen zich van hetzelfde actiemodel. 

Ze rukken alleen uit bij brand en zullen hulp verlenen bij aanrijdingen. Voor andere diensten rijden de actievoerende brandweerlieden niet uit. Zo zullen zij geen bijen bestrijden of slangen vangen. Ze zullen evenmin (overheids)instellingen van water voorzien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina