Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoefdraad eist ontslag projectleiders AMC-debacle

Hoefdraad eist ontslag projectleiders AMC-debacle

15/05/2018 06:37 - Ivan Cairo

Hoefdraad eist ontslag projectleiders AMC-debacle

 

PARAMARIBO - Er dienen koppen te rollen in verband met de stopzetting van de financiering van het Academisch Medisch Centrum door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de Project Implementatie Unit (PIU) hebben zwaar geklungeld en geblunderd, vindt financiënminister Gillmore Hoefdraad. De bewindsman heeft intussen van vicepresident Ashwin Adhin geëist dat de PIU vervangen wordt.

"We hebben een behoorlijk scheve schaats gereden", zegt Hoefdraad over de projectvoorbereiding. "Het zijn dus het Academisch Ziekenhuis, het ministerie van Volksgezondheid en de PIU onder leiding van de heer Lothar Boksteen die daarvoor verantwoordelijk zijn", voegt hij eraan toe. Stopzetting van de financiering van het project hing al enige tijd in de lucht. Toen dit de Ware Tijd ter ore kwam werden op 4 april tijdens een persconferentie aan president Bouterse hier vragen over gesteld.

Gebrek aan geld van Surinaamse zijde en bureaucratische procedures bij de IsDB hadden volgens het staatshoofd gemaakt dat de voorbereiding van de bouw van het AMC nog niet vlotte. Vorige maand schreef de bank minister Hoefdraad een brief waarin hem werd meegedeeld dat de stekker uit het originele project wordt getrokken. Zonder afstemming met de financier waren namelijk door Suriname veranderingen aangebracht in het project. Er moet een nieuw projectvoorstel bij de IsDB worden ingediend.

Met een druk op de knop gaven president Bouterse en de IsDB-president Ahmad Mohammed op 13 oktober 2014 het symbolische startsein voor de nieuwbouw van het AMC. Afgesproken was dat de bank zou inkomen met zestig miljoen US dollar, het Ontwikkelingsfonds van de Opec met zestien miljoen US dollar en Suriname met het resterend deel van de financiering. De bedoeling was dat de bouw zou beginnen in 2019 en dat de oplevering in 2020 zou plaatsvinden.

Lees ook:  Architectenbureau AAC wint kort geding toezicht bouw RGD-poli's

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina