Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandweer Coronie in actie

Brandweer Coronie in actie

15/05/2018 11:54 - Gilliamo Orban

Brandweer Coronie in actie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Brandweerlieden van de post Coronie zijn dinsdag in actie gegaan uit protest tegen de onderbezetting van de post, de slechte staat van het gebouw en de afwezigheid van materieel om het hoge wied op het terrein aan te pakken. De brandweerlieden willen ook deelnemen aan trainingen. Zij zouden daar nu van zijn uitgesloten.

"Dit zijn enkele belangrijke redenen waarom we actie voeren. We willen graag de bond en de leiding van de brandweer hier zien en hebben oplossingsmodellen. We zien graag dat de brandweerleiding het hiermee eens is", zegt Donovan Sedoc, shopsteward van de vakbond. 

Vertegenwoordigers van de bond en de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zullen dinsdagmiddag de post bezoeken om de problemen aan te horen. De bond wil onder meer weten welke plannen de KBS-leiding heeft voor de post Coronie.

De brandweerlieden zullen wel uitrukken bij brand. Ook zullen zij assistentie verlenen bij aanrijdingen. Ze gaan echter geen bijen bestrijden en slangen vangen. Evenmin zullen zij uitrijden om overheidsinstellingen van water te voorzien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina