Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderhoud Richelieu laat te wensen over

Onderhoud Richelieu laat te wensen over

14/05/2018 07:13 - Gilliamo Orban

De bermen en  trenzen in het woningbouwproject te Richelieu, Commewijne worden niet onderhouden.

De bermen en trenzen in het woningbouwproject te Richelieu, Commewijne worden niet onderhouden. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het onderhoud van bermen en opschonen van trenzen laat te wensen over in het woningbouwproject te Richelieu, Commewijne. In veel straten waar terreinen leegstaan, groeit het onkruid over het wegdek. Ook zitten de kanalen vol met gras. Ongedierte in het bosschage vormt een gevaar voor mensen die dichtbij wonen.

"Ik heb eens een kleine aboma in mijn huis gevonden en ik heb een jong kind. Anderen hebben labaria-slangen in hun woning aangetroffen terwijl ze ook jonge kinderen hebben", klaagt S.B. Ze vindt het onacceptabel dat ze elke maand SRD 69,50 betaalt aan woningstichting Sekrepatu voor projectonderhoud, terwijl dat niet wordt gedaan. "Het staat in mijn contract. Dat geld wordt elke maand afgetrokken bij de aflossing van mijn huis", zegt S.B. 

In hetzelfde contract staat echter geschreven dat de koper wettelijk verplicht is de berm voor de woningen tot en met de as van de weg te onderhouden. Marlon Schoonhoven, directeur van Openbaar Groen, zegt dat de dienst vanwege een tekort aan materieel niet tijdig op de plekken kan zijn. Hij zegt dat Richelieu een paar weken terug is aangedaan en ontkent dat Openbaar Groen daar heel lang gelegen voor het laatst is geweest.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen