Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS huldigt moeders tijdens moederdagviering

NPS huldigt moeders tijdens moederdagviering

14/05/2018 03:31 - Jason Pinas

NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens de huldiging die plaatsvond in verband met Moederdag.

NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens de huldiging die plaatsvond in verband met Moederdag. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS), heeft vrijdag zeven vrouwen in de bloemetjes gezet tijdens een speciale activiteit in verband met Moederdag. De partij koos als thema ‘Wij vrouwen van Suriname geven nooit op’. Usia Emanuelson, Louise Faria, Soraya Jacobussen, Eveline Mijnals, Mavis Noordwijk, Rochelle Tilburg en Irene Spier hebben elk een award en een pakket levensmiddelen ontvangen.

Het was het tweede opeenvolgende jaar dat de NPS zo een activiteit organiseert. Het doel is de Surinaamse vrouw een hart onder de riem te steken. De opkomst was goed en de avond werd omlijst met muziek. De dames die zijn onderscheiden hebben zich volgens de partij op verschillend gebied bijzonder ingezet voor de samenleving. "Wij richten ons op vrouwen die we soms helemaal niet zien, maar die wel zeer belangrijk zijn voor de samenleving" zegt parlementslid Patricia Etnel. Ze stelt dat het selecteren van vrouwen niet gemakkelijk is.

"We kijken allereerst naar hoe goed zo iemand haar gezin bij elkaar houdt. Daarnaast praten we met sociale organisaties die ons advies geven over vrouwen die geselecteerd zouden moeten worden." Volgens Etnel richt de NPS zich ook op vrouwen met een beperking. Het publiek werd ook toegesproken door partijvoorzitter Gregory Rusland. Hij sprak waardering uit voor de Surinaamse vrouw en vroeg hen niet op te geven, ongeacht de moeilijkheden die zij moeten doorstaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina