Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mytylschool wil kansen leerlingen vergroten

Mytylschool wil kansen leerlingen vergroten

14/05/2018 00:02 - Aidy Pinas-Agodeba

Enkele aanwezigen tijdens de launch van het onderwijskundig project van de Mytylschool. Het project is mogelijk gemaakt door de Republic Bank.

Enkele aanwezigen tijdens de launch van het onderwijskundig project van de Mytylschool. Het project is mogelijk gemaakt door de Republic Bank. Foto: Facebookpagina Mytylschool  

PARAMARIBO - De Stichting Mytylschool wil de kansen voor haar leerlingen vergroten met een onderwijsproject dat mogelijk is gemaakt door de Republic Bank. “Dit project moet ook zorgen voor de verdere ontwikkeling en vormgeving van de school", vertelt Zafiera Karanadi, onderwijskundig begeleider van de school.

"De uitvoering zal plaatsvinden door onder andere een leerlingvolgsysteem, leerkrachten-coaching, samenwerking met het revalidatieteam en ICT-onderwijs op school", vervolgt Karnadi. Met een handelingsplan zal worden nagegaan wat de kinderen kunnen. Het project wordt uitgevoerd met tien van de vijfenzeventig kinderen.

Voor elk kind afzonderlijk wordt een specifiek plan opgesteld. Het handelingsplan kan na evaluatie gewijzigd worden. Door de leerlingen te volgen kan men makkelijk ingrijpen en bijsturen. Het resultaat hiervan kan zijn dat het kind op een hoger niveau komt en betere toekomstmogelijkheden heeft.

Joan Voigt, ondervoorzitter van de stichting, benadrukt dat het project zich richt op wat de kinderen kunnen. "Dus letterlijk alles waartoe het kind in staat is. Als het vervolgonderwijs kan volgen, dan willen wij dat het dat doet. Als het kind een bijdrage kan leveren op de arbeidsmarkt, moet de mogelijkheid geschapen worden."

Na dit project wil de school een ander project aanpakken, waarbij de focus meer op de leerkrachten zal liggen. Zij moeten immers in staat zijn om goed om te gaan met de handelingsplannen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina