Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoge opkomst bij vergadering studenten

Hoge opkomst bij vergadering studenten

14/05/2018 15:54 - Merredith Bruce

Hoge opkomst bij vergadering studenten

 

PARAMARIBO - “Als bestuur weten we wel dat de behoefte aan een perceel onder studenten groot is, maar nu zien we dat die groter is dan we hadden gedacht.” Dit zegt Paul van Dun van de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten (VMSS). Hij reageert op de hoge opkomst vrijdag bij een algemene ledenvergadering van de vereniging op het universiteitscomplex. De organisatie wil ervoor zorgen dat studenten in aanmerking komen voor een bouwperceel.

Ruim driehonderd studenten van de universiteit en hbo-instellingen waren na een algemene oproep aanwezig, om zich te laten informeren over de mogelijkheden om lid te worden. Niet alle studenten konden opgevangen worden in het lokaal waar de bijeenkomst vrijdag werd belegd.

Een groot deel van de studenten was daardoor genoodzaakt om de vergadering vanaf het gangpad buiten te volgen. Dat ging heel erg moeilijk, want er was geen geluidsversterking, waardoor de toespraken zelfs binnen nauwelijks tot niet te volgen waren. "We hadden zo een opkomst absoluut niet verwacht. We hebben het onderschat", zegt Van Dun.

Bijna driehonderd nieuwe leden hebben zich aangesloten bij de vereniging, wat het ledental brengt op meer dan zevenhonderd. "Dit moet een signaal zijn voor de regering dat de behoefte aan een perceel erg groot is onder de studenten. Ze moet dit zien op te lossen want er is voldoende grond", zegt van Dun.

De Surinaamse Postspaarbank heeft 35 eigendomspercelen te Waterland (Domburg) beschikbaar gesteld aan de vereniging. De bank zal ondersteunen voor de bouw van woningen voor de doelgroep. Van Dun vermoedt dat studenten hiermee nog meer zekerheid en geloof hebben gehad in het werk van de vereniging, wat zich volgens hem vertaald heeft in de opkomst van vrijdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina