Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dubbel feest voor basketballers Yellow Birds

Dubbel feest voor basketballers Yellow Birds

14/05/2018 01:02 - Guillano Bruce

De stralende basketballers en coaches van Yellow Birds: na negen jaar is het team weer kampioen in de hoofdklasse.

De stralende basketballers en coaches van Yellow Birds: na negen jaar is het team weer kampioen in de hoofdklasse. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Dubbel feest bij Yellow Birds: dit weekend werd de club uit Zorg en Hoop kampioen in de hoofdklasse én de eerste klasse basketbal. In de propvolle Ismay van Wilgen Sporthal bleef het zondagavond spannend tot de laatste minuut. In een zinderende finalestrijd wonnen de gele vogels tegen SCVU game-5 met 59-55. Met die winst eindigde de best-of-five-serie met 3-2.

Na negen jaar is Yellow Birds daarmee weer kampioen van de hoofdklasse. Dat ging niet van een leien dakje. In de halve finale kwam het team terug van een 0-2-achterstand door de laatste drie duels van die serie te winnen en titelverdediger De Schakel uit te schakelen. In de eindstrijd maakte Yellow Birds opnieuw een comeback door een 1-2 achterstand om te zetten in een 3-2 serieszege.

In de allesbeslissende game-5 was een hoofdrol weggelegd voor Dancell Leter die tot Most Valuable Player werd gekozen. Hij scoorde twintig punten, inclusief een driepunter en twee cruciale vrije worpen in de slotfase van het duel. Teamgenoot en aanvoerder Xaviro van Ams was met negentien punten minstens even belangrijk. Bij SCVU registreerde geen enkele speler dubbele cijfers. Gylan Watamaleo en Oscar Patterson kwamen elk tot negen punten.

Eerste klasse

Met een zege op Finabank Koi Karper werd Yellow Birds op zaterdagavond kampioen van de eerste klasse mannenbasketbal. In de Ismay van Wilgen Sporthal won het team game 2 in de finale met 77-64. Net als game-1, die eindigde in een 81-73 overwinning voor de gele vogels was ook game-2 een hele poos een gelijkopgaande strijd.

Aan het einde van de eerste drie periodes had Yellow Birds steeds een voorsprong, maar die was nooit groter dan tien punten. Na de eerste tien minuten nam Yellow Birds een 25-21 voorsprong die bij rust werd uitgebreid naar 37-27. Daarna verkleinde Finabank Koi Karper zijn achterstand aan het einde van het derde kwart tot vijf punten: 48-43.

Ruim twee minuten voor het einde van de game ging Yellow Birds op een 13-5 run en haalde daarmee het kampioenschap binnen in de op één na hoogste divisie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA).

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina