Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Natio op spoor

COMMENTAAR: Natio op spoor

14/05/2018 12:00

COMMENTAAR: Natio op spoor

 

OM MET DE prestaties van de nationale voetbalselectie in Brazilië te zeggen dat het Surinaamse voetbal weer in de lift is, zou vergezocht zijn. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we langzaamaan uit het dal kruipen. Natio heeft tijdens een trainingskamp beide wedstrijden gewonnen en dat geeft hoop. De wedstrijden maken deel uit van de voorbereiding voor deelname aan de Concacaf National League later dit jaar.

De technische staf heeft de gelegenheid en de mogelijkheid gehad om te zien waar het nog aan schort. Lofwaardig is de inspraak die de spelers zelf gehad hebben om oplossingen voor te stellen. Zo voelen ze zich gekend en betrokken en hoeven ze niet met het idee te lopen dat alles van bovenaf wordt opgelegd. Dat heeft de technische leiding goed ingezien. Bondscoach Eugène Verwey is tevreden, maar hij blijft met beide benen op de grond staan. Er is immers nog veel werk te doen. Er is een lange weg te gaan, maar hij draagt de overtuiging dat als iedere betrokkene en verantwoordelijke zijn deel doet, er stappen vooruit gemaakt kunnen worden.

Van belang is nu dat technische staf/begeleiders en het SVB-bestuur, maar ook spelers, niet achterover gaan leunen maar doorgaan met een regelmatige voorbereiding. Hiermee wordt voorkomen dat het ritme verloren gaat en demotivatie optreedt. Een van de betrokken en verantwoordelijke instanties is het bestuur van de SVB. Het doet er goed aan niet alleen te luisteren naar wensen/eisen van begeleiders, maar ook naar de spelers, die zich als amateur wel zullen moeten beperken tot het redelijke en meest noodzakelijke. In ons sportcommentaar is er regelmatig kritiek geleverd op het zoetsappig handelen van het SVB-bestuur/tuchtcommissie tegen spelers die zich misdragen tijdens een wedstrijd.

De SVB schijnt eindelijk uit zijn schulp te zijn gekropen en heeft in de kwestie Jurmen Vorswijk laten zien dat hij ook hard kan optreden. De speler van Baling Soela Sportvereniging heeft scheidsrechter Winston Riedewald twee weken geleden tijdens een wedstrijd ernstig mishandeld, zo zeer dat hij er lichamelijk letsel en een trauma aan heeft overgehouden. Hij loopt op kosten van de SVB bij een psycholoog. Maar voor hem is de maat vol. Na eerder een incident met Ronnie Brunswijk en nu dat met Vorswijk stopt hij ermee. Vorswijk is voor het leven geschorst en zijn vereniging mag tien jaar niet meedoen aan competities van de SVB. Hopelijk dat hiermee bestuurders van clubs zijn wakker geschud en spelers nadrukkelijk zullen wijzen op de vergaande gevolgen die wangedrag kan hebben.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina