Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond ABS verscherpt actie

Bond ABS verscherpt actie

14/05/2018 09:22 - Gilliamo Orban

Bond ABS verscherpt actie

 

PARAMARIBO - Medewerkers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) zullen maandag vanaf tien uur ‘s morgens de werkplek verlaten. Ze vinden dat ze niet serieus worden genomen omdat ze nog altijd niet zijn uitgenodigd voor een gesprek door het ministerie van Financiën. Dit verneemt de Ware Tijd van bronnen binnen het ABS.

Het personeel staakt al enkele weken. De werkers willen onder meer een loonsverhoging. In eerste instantie verlieten ze om twaalf uur het werk om de eisen kracht bij te zetten, onlangs werd de vertrektijd vervroegd naar elf uur. "Twee bonden waren vorige week in actie en ze hebben al een oplossing bereikt. Maar wij staan nog steeds met lege handen", zegt een actievoerder.

Die kondigt aan dat de ABS-medewerkers hun misnoegen zullen uiten bij de Nationale Assemblee en president Desi Bouterse, wanneer partijen niet spoedig een overeenkomst bereiken. Er gaan geruchten dat er 'no work no pay' toegepast zal worden.

"Als dat gebeurt, zal ABS lamgelegd worden. We gaan dat nimmer pikken. We hebben de directie en het ministerie van Financiën duidelijk geschreven waarom we staken." De bond zal de actie opheffen wanneer er zwart op wit een overeenkomst is bereikt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina