Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 2500 groenteplantjes voor scholen

2500 groenteplantjes voor scholen

14/05/2018 18:54

2500 groenteplantjes voor scholen

 

PARAMARIBO - Selenasplanten NV heeft in het kader van het project 'Schooltuinen voor onderwijs, milieubewustzijn en life skills', 2.500 groenteplantjes geschonken aan vijf scholen in Marowijne, Brokopondo en Para. Dit schooltuinenproject wordt uitgevoerd door Stichting Projekta en gefinancierd door de Alcoa Foundation.

De schooltuinen dienen als middel om ontwikkeling te stimuleren. Het hoofddoel van het project is om schoolprestaties te verbeteren. Dit wordt gedaan door onder andere een andere manier van lesgeven. Stichting Projekten voor Christelijk Onderwijs Suriname is aangetrokken om lesmateriaal voor het zesde en zevende leerjaar te ontwikkelen voor de vakken rekenen, taal, kunst & cultuur en orïëntatie van jezelf op de wereld. Leerlingen van de deelnemende scholen worden ook life-skills, waaronder samenwerking en communicatie, aangeleerd met behulp van de tuinen.

Een deel van de scholen heeft al een tuin, maar wil deze opknappen of uitbreiden. "Gedurende het project wordt een initiële schenking van vijfhonderd plantjes per school gedaan door Selenasplanten van Willem Bink", vertelt projectcoördinator Marcel Leune. De scholen geven aan wanneer ze gereed zijn om de schenking in ontvangst te nemen. Elke school bepaalt zelf hoe de tuin eruitziet. Het project 'Schooltuinen voor onderwijs, milieubewustzijn en life skills' duurt tot 31 december.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina