Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sterke twijfels over doodsoorzaak politieman

Sterke twijfels over doodsoorzaak politieman

13/05/2018 08:37 - Ivan Cairo

Het stoffelijk overschot van de hulpagent wordt overgebracht naar de lijkenwagen.

Het stoffelijk overschot van de hulpagent wordt overgebracht naar de lijkenwagen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De afdeling Kapitale Delicten van de politie doet onderzoek naar een geval waarbij het lijk van een man zondagochtend in een voertuig is aangetroffen. Voorbijgangers alarmeerden de politie dat ze een lijk hadden gezien in auto die voor de LTS-1 aan de Passiebloemstraat was geparkeerd. Het blijkt te gaan om een hulpagent van politie. Zaterdag was vanuit de dienst een ‘algo-bericht’ gelanceerd om naar de man uit te kijken. Bij het korps was namelijk door familieleden aangifte gedaan van ontvoering.

"Gelieve uit te kijken naar een blue black-gelakt voertuig van het merk Toyota Prado…", luidde de oproep over de politieradio. Aangegeven werd dat de auto werd bestuurd door hulpagent Rawishkan P. Hij zou zaterdag omstreeks 13.00 uur van huis zijn vertrokken met onbekende bestemming en nog niet zijn teruggekeerd. Oproepen naar zijn mobiel werden niet beantwoord. "Het vermoeden bestaat dat hij door enkele Guyanezen ontvoerd is", zegt de politie-omroeper in het algo-bericht.

De ouders van de man kregen, naar de Ware Tijd verneemt, een sms-bericht dat hij door Guyanezen was meegenomen. Het bericht zou doen voorkomen dat de hulpagent was ontvoerd door mannen die vermoedelijk betrokken zijn bij de recente gewelddadige incidenten tussen Guyanese vissers. In het sms-bericht komt naar voren dat de man een vuurwapen zou hebben verstrekt dat bij één van de misdrijven zou zijn gebruikt. De hulpagent zou zijn ontvoerd omdat gevreesd werd dat hij zou praten. Om dat te voorkomen zou hem het zwijgen worden opgelegd.

De politie heeft sterke twijfels of het hier inderdaad gaat om een geval van ontvoering en moord. Rechercheurs twijfelen tussen moord en zelfmoord. Zij gaan ervan uit dat echte ontvoerders zich niet zo makkelijk kenbaar zouden maken en bloot geven. Het vermoeden is groot dat de sms-melding bedoeld was om familieleden op een dwaalspoor te brengen. Deze zaak wordt verder onderzocht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina