Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Minimumuurlonen verdienen aanpassing’

‘Minimumuurlonen verdienen aanpassing’

13/05/2018 18:13 - Van onze redactie

Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO).

Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO). Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het huidige minimumloon moet worden aangepast, zei vakbondsman Armand Zunder zondag aan Radio 10. “Een salaris van bijvoorbeeld SRD 600 is onrealistisch gezien de sociale economische omstandigheden”, voegde hij toe.

"Volgens het sociaal contract van het kabinet-Bouterse I is het minimumloon in drie fasen verhoogd van SRD 4,29 per uur in januari 2015,  SRD 5,22 per uur in januari 2016 tot het algemeen uurloon van vandaag de dag SRD 6,14. Sinds 2015 zijn de valutakoersen, de olieprijzen alsook de prijzen van goederen in de winkels meer dan eens gestegen".

Zunder zegt dat de kwestie al onder de aandacht van de minister van Arbeid is gebracht. "Dialoog moet op basis van de realiteit. Vandaar dus dat wij die doorrekening hebben gemaakt en komen op een bepaald bedrag. Nu is het zo dat ook het minimumloon in overleg met partijen aangepast moeten worden, tenzij er besloten wordt om deze te subsidiëren", benadrukte hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen