Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jubileumherdenkingen landelijk

Jubileumherdenkingen landelijk

13/05/2018 23:12 - Van onze redactie

De pas ingestelde nationale herdenkingscommissie. V.l.n.r. Marlon Powel, Anielkumar Manurat, Iryda Rijker, Henk Herrenberg, minister Stephen Tsang, Diana Gaddum-Riedewald en Jan Tawjoeram.

De pas ingestelde nationale herdenkingscommissie. V.l.n.r. Marlon Powel, Anielkumar Manurat, Iryda Rijker, Henk Herrenberg, minister Stephen Tsang, Diana Gaddum-Riedewald en Jan Tawjoeram. Foto: NII  

PARAMARIBO - De jubileumherdenkingen krijgen dit jaar een landelijk karakter. Dit zegt Henk Herrenberg, voorzitter van de pas ingestelde nationale herdenkingscommissie, in het Zondagsnieuws van Radio 10. De werkgroep gaat in alle districten activiteiten coördineren en organiseren rondom de viering van 145 jaar Hindostaanse Immigratie,155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie.

Je moet volgens Herrenberg zo'n jubileumjaar niet eng houden in die organisaties, maar breder trekken. Dit vanwege het feit dat naast multiculturele en multireligieuze organisaties Suriname een pluriforme samenleving heeft. "Je kunt geen Hindostaanse-immigratie-activiteiten alleen in Nickerie en Saramacca houden. Het moet ook in Para, Sipaliwini, Apoera en Moengo kunnen. Daar zijn wij nu mee bezig."

De focus zal ligggen op kennisoverdracht van de verschillende culturen. Herrenberg zegt ook dat er juist vanwege de crisis meer waardering moet komen voor elkaars cultuur zodat de samenleving als één uit het dal kan kruipen. De commissievoorzitter erkent ook het tekort aan financiële middelen. Daarom zal de organisatie goed letten op de aard van de te ontplooien activiteiten en de gedachten erachter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen