Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Israël wint Eurovisie Songfestival

Israël wint Eurovisie Songfestival

13/05/2018 04:07

De Israëllische zangeres Netta Barzilai heeft het Eurovisie Songfestival 2018 gewonnen.

De Israëllische zangeres Netta Barzilai heeft het Eurovisie Songfestival 2018 gewonnen. Foto: AP  

LISSABON - Israël is met zangeres Netta Barzilai de winnaar van de 63e editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon plaatsvond. Op de tweede plaats eindigde Cyprus en Oostenrijk werd derde.

"Ik ben zo gelukkig", zei Netta nadat ze de prijs had gewonnen. Het nummer Toy gaat over de #metoo-beweging. "Bedankt dat jullie ervoor hebben gekozen om acceptatie en diversiteit te vieren. Ik hou van mijn land. Volgend jaar in Jeruzalem."

Net als in 2016 en 2017 werden de punten dit jaar verdeeld in een deel van de vakjury en een deel van kijkers thuis. Via bellen en sms'en konden punten worden uitgedeeld door fans. Zoals altijd mocht er niet gestemd worden op de inzending uit eigen land. In totaal deden 43 landen mee aan het Eurovisie Songfestival. Daarvan stonden er zaterdag 26 in de finale. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina