Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IS voerde aanslagen uit in Indonesië

IS voerde aanslagen uit in Indonesië

13/05/2018 13:11

IS voerde aanslagen uit in Indonesië

Foto: ThesStar.com  

SURABAYA - Bij een reeks explosies in Surabaya, op het Indonesische eiland Java, zijn zondag zeker 11 doden en 40 gewonden gevallen. Een aan terreurmilitie IS gelinkte organisatieheeft de aanslagen opgeëist. De uitvoerders zouden allemaal leden van dezelfde familie zijn.

De drie explosies gebeurden tijdens de zondagmis, in een tijdspanne van enkele minuten, in Surabaya, de op een na grootste stad van het land op het eiland Java. In totaal zouden drie kerken getroffen zijn.

De eerste explosie vond plaats om 7.30 uur lokale tijd in de katholieke kerk Santa Maria. De politie vermoedt dat het om een zelfmoordaanslag ging. Op tv waren er beelden te zien van een sterk beschadigde kerk. Korte tijd later was er een explosie in een andere kerk van de pinksterbeweging en in een protestantse kerk.

Terreurgroep IS eiste in een mededeling de verantwoordelijkheid op. Lokale media zegen dat de daders al geïdentificeerd zijn, en allemaal deel uitmaken van dezelfde familie. Het zou gaan om zowel mannen als vrouwen. Standaard.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina