Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: ‘Waar gaat al dat geld naartoe?’

INGEZONDEN: ‘Waar gaat al dat geld naartoe?’

13/05/2018 08:32 - Van onze redactie

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

PARAMARIBO - De PALU zal in De Nationale Assemblee vragen om zo uitvoerig mogelijk geïnformeerd te worden over de voorgenomen terugbetaling van de overheidslening die in 2016 als 'Government Loan' is verstrekt aan Staatsolie en over de terugbetaling aan de overheid van het geïnvesteerd bedrag in het Surinaams Goudproject 2016 namens Staatsolie. Staatsolie zal dit totaalbedrag van USD 685 miljoen lenen van Credit Suisse.

Deze extra inkomsten van de staat waren niet aangegeven op de onlangs aangenomen begroting. Enkele vragen die dringend door de regering beantwoord dienen te worden zijn onder andere:

  • Wat is de ratio om uitgerekend op dit moment tot deze transactie over te gaan?
  • Waar gaat al dit nieuwe geld naartoe? 
  • Hoe zal het te ontvangen bedrag duurzaam besteed worden?
  • Van wie is het initiatief gekomen tot deze transactie: van Staatolie (met de Staat Suriname als 100% aandeelhouder) of van de Staat Suriname (100% aandeelhouder Staatsolie)?

Het antwoord op deze en andere vragen die de PALU via het parlement nog zal stellen, is essentieel om een goed beeld te kunnen vormen van de achterliggende gedachten van de regering, gegeven de financieel-economische situatie en het reeds door de regering ingezette traject richting 2020.

PALU-Secretariaat voor Communicatie

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina