Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Vissers vanaf 12 uur weer naar zee’

‘Vissers vanaf 12 uur weer naar zee’

12/05/2018 08:58 - Ivan Cairo

Defensieminister Ronni Benschop vrijdagavond tijdens een ontmoeting met de vissersgemeenschap.

Defensieminister Ronni Benschop vrijdagavond tijdens een ontmoeting met de vissersgemeenschap. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Vissers kunnen zaterdag vanaf 12 uur ‘s middags weer onbezorgd naar zee om te vissen. Dat is de boodschap die Defensieminister Ronni Benschop vrijdagavond overbracht tijdens een ontmoeting met de vissersgemeenschap. Daarvoor zijn zowel het Nationaal Leger en de politie als andere veiligheidsorganen in stelling gebracht

Benschop wenste niet in details te treden maar merkte op dat alle onderdelen van het leger worden ingezet. Defensie en het ministerie van Justitie en Politie blijven waakzaam opdat de vissers veilig hun werk kunnen doen en blijven bijdragen aan de voedselvoorziening en economie van het land. "Tamara twaalf yuru un' kan lusu. Un' no mek' grap, want wan tu man lusu k'ba", aldus Benschop.

Over de getroffen maatregelen hield hij zich op de vlakte. "Wij weten wat voor strategieën wij handhaven om het gevoel van veiligheid terug te brengen. Niet alleen bij de vissers, maar bij de totale gemeenschap", zei de bewindsman. Hij riep vissers op vertrouwen te hebben de regering. Er heeft zich een gruwelijk incident voorgedaan, zei de bewindsman, maar het is de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het zeegebied weer veilig is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina