Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Vergeet uw roeping niet’

‘Vergeet uw roeping niet’

12/05/2018 00:21 - Amanda Palis

De pas gekroonde verpleegkundige van het jaar, Melvin Boerleider, neemt zijn presentjes in ontvangst. Zaterdag is het de Internationale dag der Verpleging,

De pas gekroonde verpleegkundige van het jaar, Melvin Boerleider, neemt zijn presentjes in ontvangst. Zaterdag is het de Internationale dag der Verpleging, Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met toespraken en presentaties vol bemoediging en lof hebben verpleegkundigen van het Diakonessenhuis vrijdag de Internationale dag der Verpleging, herdacht. De officiële dag is op 12 mei. “Net als Florence Nightingale, de grondlegger van de verpleging, heeft ook u een roeping. Vergeet dat niet”, zei de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, vrijdag in de kapel van het ziekenhuis.

Met een thema dat neerkomt op het volgen van de stem van de verpleegkundigen, gezondheid is een mensenrecht, stond ook verpleegkundig directeur van het ziekenhuis, Ruth Mangroe, stil bij deze herdenking. "Het is met de financiële perikelen die wij allemaal meemaken zeker een uitdaging om kwalitatieve zorg te blijven garanderen. Ook wordt er nu veel meer van ons geëist als zorgverlener."

Als blijk van waardering zet het ziekenhuis jaarlijks een verpleegkundige, ziekenverzorger en verpleegkundig assistent in de bloemetjes. Afdelingshoofden dragen kandidaten voor en collega's mogen stemmen op een van de genomineerde personen. Bij de voordracht wordt er gelet op onder andere klantvriendelijkheid, efficiëntie en flexibiliteit. Melvin Boerleider werd verpleegkundige van het jaar, Diana Nelom ziekenverzorger van het jaar een Thiamba Vrede verpleegkundig assistent van het jaar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina