Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriprofs wint 'wedstrijd van de toekomst'

Suriprofs te sterk voor Fortuna Sittard in 'wedstrijd van de toekomst'

12/05/2018 14:52

De teams van Fortuna Sittard en de Suriprofs.

De teams van Fortuna Sittard en de Suriprofs. Foto: ProShots  

ROTTERDAM - De Suriprofs, profvoetballers met Surinaamse roots, hebben in Nederland de 'wedstrijd van de toekomst' met 5-2 gewonnen van Fortuna Sittard. Bij het duel in het stadion van Excelsior werd getest met vijf potentiële nieuwe spelregels.

Het betrof de effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten in plaats van twee keer 45 minuten), indribbelen bij een vrije trap, de intrap in plaats van ingooi, doorlopend wisselen en bij een gelijke eindstand shoot-outs in plaats van strafschoppen. Bovendien droeg scheidsrechter Rob Dieperink een camera op zijn hoofd, waardoor de kijkers thuis de wedstrijd door de ogen van de arbitrage konden bekijken.

De Suriprofs namen de leiding via Giovanni Hiwat, waarna Wessel Dammers gelijkmaakte. Fortuna, dat volgend jaar in de Eredivisie speelt, nam dankzij een doelpunt van André Vidigal nog voor rust de leiding. In de tweede helft ging de overwinning alsnog naar de Suriprofs, waar Royston Drenthe de aanvoerdersband droeg. De doelpunten kwamen op naam van Marvin Emnes, Enzio Boldewijn, opnieuw Hiwat en Furhgill Zeldenrust. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina