Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koniki vraagt om veiligheid studentenwoningen

Koniki vraagt om veiligheid studentenwoningen

12/05/2018 22:37 - Merredith Bruce

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Kelvin Koniki

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Kelvin Koniki Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, wil dat de overheid de veiligheid garandeert van de studenten die over enkele maanden hun intrek zullen nemen in de woningen op de campus van de universiteit. Koniki wil dat er vooral gelet wordt op brandveiligheid en beveiliging tegen inbraak en diefstal.

De huizen zijn nu nog in aanbouw. Wie er gebruik van wil maken, moet volgens Koniki voldoen aan zeker één belangrijke voorwaarde: goede studieresultaten boeken. De behoefte aan studentenhuisvesting is volgens hem groot, vooral bij jongeren uit het binnenland die in Paramaribo vervolgstudies volgen. Nu wonen zij veelal bij familie, of in een internaat. 

Koniki verwacht dat de privacy van studenten gegarandeerd zal zijn in de speciaal voor hun bestemde woningen. Dit zal mogelijk leiden tot betere studieprestaties. Hij pleit voor betaalbare huurprijzen. "Ik zie niet graag dat het bedrag dat ze moeten betalen op jaarbasis, verhoogd wordt. Net als hoe de studenten dat nu ervaren met het inschrijfgeld."

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en vicepresident Ashwin Adhin hebben in april de bouwlocatie bezocht en zich laten informeren over het verloop van de bouwwerkzaamheden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina