Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AZP presenteert verpleegkundig beleidsplan

AZP presenteert verpleegkundig beleid voor komende vijf jaar

12/05/2018 19:41 - Aidy Pinas-Agodeba

AZP-directeur Claudia Marica-Redan

AZP-directeur Claudia Marica-Redan Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vrijdag het verpleegkundig beleidsplan voor 2018-2023 gelanceerd, bij de herdenking van de Internationale dag der verpleging. Speerpunten zijn onder meer de bij- en nascholing en waardering van verpleegkundigen.

Bij- en nascholing zijn belangrijk, omdat de zorgsector dynamisch is. AZP-directeur Claudia Marica-Redan noemt verpleegkundigen de ruggengraat van de organisatie. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het genezingsproces van de patiënt. Ze vindt daarom dat de verpleegkundigen op deze speciale dag, die officieel op zaterdag valt, in de watten mogen worden gelegd.

Marica-Redan merkt op dat de overheid een enorme taak heeft vervuld met de invoering van de wet Nationale Basiszorgverzekering in 2014. Hiermee heeft ze toegang tot de zorg kunnen garanderen voor de Surinaamse samenleving. "Voor het AZP is het dat wij ernaar streven om de zorg zo toegankelijk mogelijk te maken en dat die toegankelijk blijft voor mensen die daaraan behoefte hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina