Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ambassades VS in moslimlanden beter beveiligd

Ambassades VS in moslimlanden beter beveiligd

12/05/2018 21:37

Ambassades VS  in moslimlanden beter beveiligd

Foto: AFP  

TEL AVIV - De Amerikaanse regering heeft vanwege de opening van de ambassade in Jeruzalem maandag de veiligheidsmaatregelen verscherpt voor haar diplomatieke posten in islamitische landen. Dat zeggen regeringsmedewerkers tegen CNN.

De Amerikaanse regering houdt voor die dag rekening met protesten bij Amerikaanse ambassades in moslimlanden. Op het besluit van president Donald Trump om de ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem is veel kritiek gekomen.

Vooral de Palestijnen zijn boos. Zij zien Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Ook Turkije en de Arabische Liga, een samenwerkingsverband van 22 staten, protesteerden fel tegen de verhuizing van de Amerikaanse ambassade. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina