Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Counselingskamer, veilige plek voor rouwende ouders

‘We willen rouwende ouders een veilige plek geven'

11/05/2018 06:38 - Amanda Palis

Met de onthulling van het naambord is de Counselingskamer in ’s Lands Hospitaal officieel in gebruik genomen.

Met de onthulling van het naambord is de Counselingskamer in ’s Lands Hospitaal officieel in gebruik genomen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De werkgroep De Zonnebloemen die zich bezighoudt met rouwverwerking heeft donderdag officieel haar Counselingskamer, geschonken door de Staatsolie Foundation in gebruik genomen. De werkgroep die bestaat uit specialisten, artsen en verpleegkundigen opereert in ’s Lands Hospitaal en biedt rouwbegeleiding aan ouders die een kind tijdens of kort na de geboorte hebben verloren.

"We zijn blij dat Staatsolie Foundation een van de dromen van deze werkgroep heeft verwezenlijkt", zegt Karan Gokoel, die als psycholoog verbonden is aan de Zonnebloemen. Met een eigen ruimte waarin begeleidingsgesprekken met de ouders worden gevoerd, hoopt de pyscholoog op een veilige plek voor de ouders. "We hebben er altijd naar gestreefd om de ouders die we begeleiden het gevoel te geven dat zij bij ons hun hart mogen luchten. Deze aparte ruimte zal dat nog meer benadrukken", zegt Gokoel.

Moeders die bij de officiële ingebruikname aanwezig waren spreken van 'een uitkomst'. "Ik ben blij dat er nu een speciale ruimte is waar men zijn verdriet kan delen met lotgenoten en begeleiders", vertelt Natasja Kalaykhan-Roep, één van de moeders die door de werkgroep worden begeleid. Zij verloor begin van het jaar haar zoontje aan de Serretia-bacterie die aan nog zes andere baby's het leven heeft gekost in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Haar zoon werd prematuur geboren. Hij liep de bacterie op in de Neonatale Intensive Care Unit. "Na het geval werd ik meteen opgevangen door de werkgroep. Ze heeft me echt ondersteund tijdens mijn zware periode. Ik had echt het gevoel dat iedereen voor me klaar stond: van de psycholoog tot de verpleegkundige", vertelt Roep dankbaar. Ze heeft andere ouders geadviseerd om zich ook op te geven bij de Zonnebloemen voor begeleiding. 

Staatsolie is blij om met deze donatie een wezenlijke bijdrage te leveren aan het werk dat de Zonnebloemen al langer dan vier jaar uitvoert. "Het doet ons goed dat wij iets hebben kunnen betekenen voor vooral rouwende ouders", vertelt Iris Gilliard, vertegenwoordiger van de Staatsolie Foundation. De opzet en inrichting van de ruimte heeft 6.800 US dollar gekost.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina