Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiestaking voorbij na gesprek met justitieminister

Politiestaking voorbij na gesprek met justitieminister

11/05/2018 13:41 - Van onze redactie

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond.

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De politie hervat de werkzaamheden. Het beraad dat donderdag begon, is opgeheven na een belofte van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie dat de achterstallige overurenvergoeding wordt uitbetaald met terugwerkende kracht tot 1 mei 2017. Dat maakt woordvoerder Revelino Eijk van de Surinaamse Politiebond (SPB) bekend in een perscommuniqué.

Ook de uren waarop politiemensen ter beschikking waren, zullen worden uitbetaald. Voortaan zullen diensten op zon- en feestdagen volgens de wettelijke regelingen worden vergoed, schrijft Eijk na een gesprek tussen het bondsbestuur en de justitieminister. Voor een ander heikel punt, de verlofregeling, komt zeer spoedig een oplossing, terwijl er vervolggesprekken zullen worden gevoerd over rechtspositionele kwesties en andere onderwerpen.

"Het bestuur van de SPB kent haar verantwoordelijkheid en doet er dus alles aan dat de dienstverlening naar de gemeenschap toe gelijk wordt genormaliseerd", besluit het communiqué. De politie ging donderdagmiddag om half 5 in beraad. Er was alleen dispensatie verleend aan de Centrale Meldkamer, Parketwacht, cellenhuisdiensten en Bestrijding Zware Criminaliteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina