Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe artsenregeling wekt wrevel

Nieuwe huisartsenregeling wekt wrevel bij NVB-personeel

11/05/2018 00:18 - Jason Pinas

Nieuwe huisartsen regeling wekt wrevel bij NVB-personeel

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het personeel van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) zal niet schromen om in actie te komen tegen de nieuwe artsenregeling die de directie heeft ingevoerd. Werknemers mogen vanaf begin deze maand niet meer hun eigen huisdokter kiezen, maar zijn verplicht zich te registreren bij bedrijfsarts Goedschalk van stichting Gezondheidscentrum Maya.

Dit besluit heeft voor wrevel gezorgd bij het personeel, omdat het ongeveer een jaar geleden al van tafel was geveegd. Nu de dokterskaarten zijn vervallen wordt de regeling toch doorgevoerd. De bond is niet van plan te staken, maar zal wel zwaar protesteren tegen het besluit. Om hun ontevredenheid te uiten zijn medewerkers donderdag massaal weggebleven van een vergadering die door de directie was belegd. De bedoeling was om oplossingsmodellen te bespreken voor problemen die spelen.

De kleine groep die wel naar de vergadering was heeft het besluit van de bedrijfsleiding opnieuw verworpen. "Dit is onmenselijk. Ze willen ons hun besluit gewoon door de keel drukken, maar dat zullen we niet accepteren", zegt bondsbestuurlid Nancy Verwey. De bond zal vrijdag tijdens een algemene leden vergadering verdere stappen bespreken.

De directie wil met dit voorstel orde op zaken stellen. Volgens een bron hebben sommige personeelsleden misbruik gemaakt van ziektedagen. "Ze hebben teveel ziektedagen gekregen via hun eigen huisdokter en de directeur wil een eind daaraan brengen", zegt onze bron. Verwey stelt echter dat de directie niet iedereen over één kam moet scheren.

Een groot deel van de werknemers weigert zich aan te sluiten bij de nieuwe huisarts, omdat ze volgens Verwey vervelende ervaringen met hem hebben. Wat de vervelende ervaringen zijn, wil Verwey niet zeggen. "Het is confidentieel, dus ik kan dat niet prijsgeven".

De directie heeft nu een werkgroep ingesteld die partijen op één lijn moet brengen. De groep zal volgende week verslag doen aan de leiding. Tot die tijd wil de leiding van het bedrijf voorlopig niet in de media treden. Omdat het om een gevoelige zaak gaat wil zij die liever intern oplossen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina