Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handtastelijke brandweerman niet in cel

Handtastelijke brandweerman hoeft niet in de cel

11/05/2018 08:04 - Van onze redactie

Handtastelijke brandweerman hoeft niet in de cel

 

PARAMARIBO - De 59-jarige brandweerman Soejadie K. is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Met dit vonnis week kantonrechter Marie Mettendaf af van de eis van officier van justitie Reshmi Rathipal. Zij had twaalf maanden gevangenisstraf geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

De brandweerman is veroordeeld voor het molesteren van een vrouwelijke collega in de brandweerkazerne aan de Kwattaweg, waar ze beiden werkten. De verdachte is sinds het begin van de rechtszaak op vrije voeten en hoeft niet in de cel. De brandweerman die over enkele weken met pensioen gaat zou zijn collega ongewenst hebben betast in de slaapruimte voor vrouwelijke collega's.

Volgens het slachtoffer heeft Soejadie K. haar ongewenst betast toen hij alleen met haar was. Hij ontkent dat. De openbaar aanklager zei dat Soejadie K. achter de tralies moet. "Het lijkt eenvoudig als een man een vrouw aanraakt en dan is men er klaar mee. Er zijn veel gevallen waarbij vrouwen tegen hun wil worden betast in Suriname. Veel van deze gevallen belanden in de doofpot. Er moet nu een signaal de deur uit, zodat mensen die dit doen op hun hoede zijn."

Advocaat Hedley Derby zei dat Soejadie K. zijn collega niet heeft gemolesteerd of ongewenst heeft aangeraakt. "Mijn cliënt heeft haar een brasa gegeven toen hij haar een cadeau gaf, zoals hij heeft gezegd." De jurist vroeg vrijspraak. De rechter confronteerde Soejadie K. met alle verklaringen van het slachtoffer en vertelde hem dat hij ervoor moet zorgen dat hij niet meer naar de slaapruimte van vrouwelijke collega's gaat.

Ze vindt niet dat bewezen is dat hij de vrouw heeft betast maar neemt het hem wel kwalijk dat hij zich in die ruimte bevond om een cadeau af te geven. "Je kon wachten en de slippers ergens anders afgeven. Waarom moest je alleen met haar zijn?" De rechter heeft laten meewegen dat de verdachte al een tuchtstraf - degradatie - is opgelegd op zijn werk. "Ik heb rekening gehouden dat dit al een straf is en bovendien wil je collega je niet in de cel."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina