Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gambia verkoopt luxewagens ex- president

Gambia verkoopt luxewagens voormalig president Jammeh

11/05/2018 16:51

Gambia verkoopt luxewagens voormalig president Jammeh

Foto: AFP  

BANJUL - Gambia verkoopt vliegtuigen en luxewagens van voormalig president Yahya Jammeh. "De vloot dure voertuigen bij de ambtswoning van de president en de drie vliegtuigen die zijn gekocht door oud-president Jammeh worden te koop aangeboden", zei minister Amadou Sanneh (Financiën) tegen persbureau Reuters. De autoritaire leider liet onder meer Rolls-Royces achter toen hij vorig jaar het land verliet.

Hij had na een verkiezingsnederlaag aanvankelijk geweigerd op te stappen, maar koos alsnog eieren voor zijn geld toen andere West-Afrikaanse landen dreigden hem met geweld af te zetten. Jammeh ging in ballingschap in Equatoriaal-Guinea.

Gambia kan het geld uit de verkoop van de voertuigen goed gebruiken. De nieuwe regering trof een nagenoeg lege staatskas aan. Ook kampt het land met hoge schulden, die vooral zijn gemaakt toen Jammeh nog aan de macht was. Hij regeerde 22 jaar met harde hand. Nu.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina