Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drugsvliegtuig Saramacca in Paramaribo

Drugsvliegtuig Saramacca in Paramaribo

11/05/2018 18:51 - Van onze redactie

Drugsvliegtuig Saramacca in Paramaribo

Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het eenmotorige vliegtuig dat op 13 maart met meer dan 488 kilo drugs onderschept werd in Saramacca door een gemengde eenheid van de politie en andere veiligheidsdiensten, is van de week naar Paramaribo overgevlogen.

Het toestel dat in beslag werd genomen door de politie staat nu op het vliegveld te Zorg en Hoop. We vernemen dat de locatie waar de inval werd gepleegd in Saramacca, inmiddels is vrijgegeven door de justitie. Van de zeven aangehouden mannen zitten alleen de twee buitenlanders nog in voorarrest. De andere verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

De ondernemer Radj Oedit, die als een van de verdachten wordt aangemerkt, is nog voortvluchtig. Zijn opsporing en aanhouding werden negen dagen na de drugsvangst gelast op verzoek van de procureur-generaal. Naar verluidt is de ondernemer kort na de vangst uitgeweken naar het buitenland; hij is sindsdien niet teruggekeerd. De afdeling Narcotica Brigade heeft de zaak in verder onderzoek.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina