Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalsters Yelyco 1 eindelijk langs Yellow Birds

Volleybalsters Yelyco 1 eindelijk langs Yellow Birds

10/05/2018 01:12 - John Zaalman

Yelyco-spelverdeelster Chanelle Dulder speelt de bal over in de gewonnen partij tegen Yellow Birds.

Yelyco-spelverdeelster Chanelle Dulder speelt de bal over in de gewonnen partij tegen Yellow Birds. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het is Yelyco 1 in de vrouwenhoofdklasse volleybal eindelijk gelukt Yellow Birds een kopje kleiner te maken. In de derde ronde van woensdagavond werd een straightsets-triomf (25-21, 25-21, 25-21) behaald.

Aanvoerster Janice Valies en Sigourney Kamé vormden het grootste gevaar bij het net van de winnaar, waar Odille Kamé, Lakeesha Esseboom en Chavelli Wip ook een steentje bijdroegen. Spelverdeelster Chanelle Dulder gaf met haar 'hossel-plays' ook een extraatje aan de zege.

Anders was het bij Yellow Birds waar vooral Farahnaz Levens zowel haar technische als tactische kwaliteiten toonde. Aanvoerster Johnelle Jameson, Shanice Piqué en Abigale Winter hielpen ook mee. Yellow Birds kon de concentratie echter niet vasthouden.

Fenno Misiedjan, sinds kort coach van Yelyco 1, is blij met het gedurfde spel van zijn speelsters. "Ze hebben getoond dat ze elke keer goed konden terugkomen. De zege op Yellow Birds geeft daarnaast een boost aangezien zij de twee voorgaande duels steeds hadden gewonnen."

Collega Victor Lesperans van Yellow Birds zegt dat gekke fouten de doorslag hebben gegeven. "We hebben per set steeds vijf á zes punten weggegeven en daarin zat het verschil. Maar het is goed dat we nu hebben verloren. In de play-off gaan we ze pakken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina