Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie leent geld voor overname goudaandelen

Staatsolie leent geld voor overname goudaandelen

10/05/2018 11:00 - Ivan Cairo

Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

Staatsolie-directeur Rudolf Elias. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Staatsolie zoekt op de internationale kapitaalmarkt naar geld om eerdere leningen te herschikken. Het openstaande bedrag aan 'leningsfaciliteiten' is ongeveer zeshonderd miljoen US dollar.

"De totale aflossing per jaar zal afhankelijk zijn van de uitkomst van de herschikking. Rond begin juni bestaat er hierover meer duidelijkheid." Dit zegt directeur Rudolf Elias. Hij antwoordt bevestigend op de vraag of de nieuwe lening zal worden gebruikt voor overname van de overheidsaandelen (4,8 procent) in de Merian-goudoperaties.

"De overheid heeft in 2016 deels voldaan aan betalingsverplichtingen vanwege Staatsolies participatie in het Merian-goudproject en heeft hierdoor een financieel belang in het project verkregen. Via herschikking van de lening zal Staatsolie, zoals de bedoeling initieel was, dit belang van de overheid tegen een commercieel vastgesteld bedrag overnemen", aldus de directeur.

Hij stelt verder dat met de herschikking zowel de termijn als de voorwaarden voor de leningen gunstiger voor Staatsolie zullen uitpakken. Daarmee creëert het bedrijf financiële ruimte voor zijn aanvullende investeringen in de langetermijnplannen, aldus de Staatsoliedirecteur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina