Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pastor in vrijheid gesteld

Pastor in vrijheid gesteld

10/05/2018 06:14 - Naomi Hoever

Pastor in vrijheid gesteld

 

PARAMARIBO - De voorganger van volle-evangeliegemeente Trumpet of Revival and Prayer Ministry aan de Nieuw Weergevondenweg is dinsdag in vrijheid gesteld. Hij was vorige week donderdag in verzekering gesteld omdat hij weerspannig tegenover politieagenten zou zijn geweest. Dit gebeurde nadat hij was aangesproken op geluidsoverlast en het niet naleven van vergunningsvoorwaarden voor het houden van kerkdiensten.

Eén van de advocaten van de pastor, Robby Denz, zegt dat hij eerst wil afstemmen met de voorganger alvorens met informatie naar buiten te treden. Hij stelt dat hij op grond van zijn verantwoordelijkheden naar het Openbaar Ministerie toe zaken niet naar buiten wil brengen, omdat de zaak tijdens een besloten zitting behandeld is. Denz zegt dat hij de voorganger sinds diens invrijheidstelling dinsdag niet meer heeft gesproken.

In een verklaring die de politie daags na het gebeurde uitgaf, schrijft de publiciteitsdienst dat er reeds twee dagen vóór de aanhouding klachten waren over geluidsoverlast. Bij het zien van de politie werd het geluid afgezet en de voorganger is toen aangesproken. De gemeente heeft een vergunning voor het houden van diensten op woensdag, vrijdag en zondag op vastgestelde tijdstippen.

Op de dag van de arrestatie zou de pastor naar de politie hebben geroepen: "Wat komt deze koelieman in mijn kerk doen." Volgens de wetsdienaren stak de man zijn vingers in het gezicht van een politieman en ging hij tegen hem tekeer. De pastor zou zich ook hevig hebben verzet.

De politie berichtte dat de voorganger probeerde het wapen van één van de politiemannen uit de holster te rukken, waardoor de broek scheurde. Hij zou een andere agent een vuistslag in het gezicht hebben gegeven, waardoor deze gewond raakte. "Een derde politieman moest klappen incasseren waardoor hij een zwelling in zijn gezicht heeft", staat in het politiebericht. Volgens de politie klagen buurtbewoners al twee jaar over geluidsoverlast.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina