Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Luchtverkeersleiders hervatten acties

Luchtverkeersleiders hervatten acties

10/05/2018 19:54 - Wilfred Leeuwin

Luchtverkeersleiders hervatten acties

Foto: Facebookpagina Satca  

PARAMARIBO - De vereniging van luchtverkeersleiders in Suriname (Satca) heeft woensdag op een algemene ledenvergadering besloten haar acties die twee weken terug waren opgeschort te hervatten. Dit omdat de regering heeft nagelaten duidelijkheid te geven over enkele gemaakte afspraken. Ook heeft de regering niets gedaan aan de toelagen die beloofd zijn aan de Satca-leden. Die afspraken zouden zijn gemaakt met het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie.

Op de vergadering kon er weinig begrip worden opgebracht voor het standpunt van het ministerie dat het meer tijd nodig zou hebben om de toelagen in orde te maken. Volgens Satca is het verzoek om de toelagen al twee jaar in proces. De organisatie gaat ervan uit dat er bitter weinig is gedaan door het ministerie in de afgelopen weken sinds op 19 mei de acties werden opgeschort. Ten aanzien van de secundaire en tertiaire eisen, zegt de Satca dat het AMHS systeem zeer traag werkt en steeds uitvalt. De vereniging benadrukte dat dit al tijdens de meeting van 19 april is doorgegeven.

'Het systeem draait in plaats van op twee maar op één server. Er wordt niet gewerkt aan een structurele oplossing. De ruiten van de toren zijn weer vies, er zijn er nog steeds ratten te bespeuren in de werkruimten. Ook zijn er afgedankte stoelen gestuurd naar de werkruimte van de luchtverkeersleiders', meldt de vereniging. Er is besloten door de vergadering dat de leden wel op het werk verschijnen maar geen diensten verleend worden aan overflights. Aankomst en vertrek van kisten naar de luchthaven worden wel afgehandeld alsook vluchten van lokale luchtvaartmaatschappijen, mits die een vliegplan hebben ingediend. Het actiemodel gaat in op donderdag om 18u in. Het ministerie van OWT&C krijgt 72 uur de tijd om concreet op de eisen in te gaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina