Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • In opspraak geraakte pastor: 'De politie jokt'

In opspraak geraakte pastor: 'De politie jokt'

10/05/2018 09:14 - Naomi Hoever

In opspraak geraakte pastor: 'De politie jokt'

 

PARAMARIBO - "De politie jokt. Wij beschikken over beelden vanaf het begin van het politieoptreden tot het eind. Deze videos zullen wij op YouTube uploaden en verspreiden via de radio en televisie", zegt pastor Jude van de Volle Evangelie Gemeente 'Trumpet of Revival and Prayer Ministry'. Volgens hem spraken kerkleiders met de politie toen zij zagen hoe zwaargewapende agenten de deur forceerden en op hen afkwamen."Ik ben een man Gods en iemand met gezag. Ik zal nooit een leugen uitspreken tegen de politie."

De voorganger geeft aan dat de zaken waarvan hij wordt beschuldigd in het persbericht van de politie niet op waarheid berusten. Hij vertelt dat de wetsdienaren boos werden toen hij ze weerhield op het altaar te lopen. "Dit is de plek waar men niet zomaar mag komen. Ik zei ze: ik loop naar u toe."

Hij is dinsdag vrijgelaten na vanaf vorige week donderdag in verzekering te zijn gesteld. "Er zijn beelden waar ik met de wetsdienaren aan het praten ben en er is ook beeldmateriaal waar ik in elkaar wordt geslagen." Het voorval is besproken met internationale kerkorganisaties waarbij de gemeente is aangesloten. De bisschoppen van deze kerken komen naar Suriname om de zaak verder af te handelen. "We waren niet bezig met een kerkdienst maar waren aan het bidden voor zieken en volgelingen in nood."

De voorganger zegt dat hij van de politie te horen kreeg dat zij de opdracht van hogere hand hadden de dienst te stoppen. Toen Jude vroeg van welk station de politiemanschappen afkomstig waren "begonnen ze mij in elkaar te slaan". De pastor zegt verder dat het gebouw van airco's voorzien is waardoor voorbijgangers niet kunnen zien of horen wat er binnen gebeurd en dat de buurman die Inspecteur van poltie is de boosdoener is van alles.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina