Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • In gevangenisplunje voor rechter

In gevangenisplunje voor rechter

10/05/2018 21:54 - Van onze redactie

In gevangenisplunje voor rechter

 

PARAMARIBO - Genapersad B. verscheen woensdag in gevangeniskleding voor kantonrechter Robert Praag, omdat hij in de gevangenis drugs heeft verkocht aan andere gevangenen. Hij zou zijn handeltje drijven terwijl hij een gevangenisstraf uitzit voor beroving.

De krant verneemt dat hij gezien wordt als leverancier binnen de gevangenismuren, bij wie andere gedetineerden terechtkunnen voor verschillende soorten drugs. Advocaat Oscar Koulen vroeg kantonrechter Robert Praag om er rekening mee te houden dat in het verleden verdachten in soortgelijke zaken met lichte straffen zijn weggekomen.

Het is zelfs vaker voorgekomen dat zaken waarbij drugs bij gedetineerden werden gevonden, werden afgehandeld in de strafinrichting zelf, dus zonder dat de rechter eraan te pas kwam. Genapersad B. zei geen woord tijdens de behandeling van de zaak die nog geen kwartier duurde. De zaak is voor getuigenverhoor verschoven naar 30 mei.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina