Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Historisch: Trump ontmoet Kim Jong-un op 12 juni

Historisch: Trump ontmoet Kim Jong-un op 12 juni in Singapore

10/05/2018 13:03

Historisch: Trump ontmoet Kim Jong-un op 12 juni in Singapore

Foto: Reuters  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump zal op 12 juni in Singapore de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten. Dat schreef Trump donderdagmiddag op Twitter. "We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede”, aldus de president.

Trump wil dat de Noord-Koreanen hun kernwapenprogramma ontmantelen. Zuid-Koreaanse gezanten brachten eerder dit jaar een uitnodiging over van de Noord-Koreaanse dictator. Trump stemde naar verluidt snel in met een ontmoeting. Het wordt de eerste keer dat de hoogste leiders van de twee landen met elkaar om de tafel zitten.

Noord-Korea liet deze week drie Amerikaanse gevangenen vrij. Trump kwam persoonlijk naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Andrews om hen te verwelkomen. Hij zei toen te denken dat Kim zijn geïsoleerde land "de echte wereld" wil binnenbrengen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina