Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dikan toont nalatigheid Ditra aan

Dikan toont nalatigheid Ditra aan

10/05/2018 21:49 - Van onze redactie

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bewoners van Richelieu in Commewijne hoeven volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) niet bang te zijn dat ze hun perceel en woning zullen verliezen. Hij heeft de redactie inzage gegeven in een document, waaruit blijkt dat het ministerie van Financiën sinds 12 februari 2018 geld heeft vrijgemaakt voor het aannemingsbedrijf. Maar het bedrijf heeft verzuimd om een administratieve handeling te plegen om het geld te ontvangen.

Ditra heeft conservatoir beslag laten leggen op 103 percelen van het volkswoningbouwproject te Richelieu, omdat de Staat haar moet betalen. Dikan wijst erop dat het ministerie de onderneming op de hoogte heeft gesteld dat het geld beschikbaar is, maar dat ze eerst een registratieformulier moet invullen. Het bedrijf heeft dat echter niet gedaan. "Als het formulier is ingevuld, sturen wij het naar de Centrale Betaaldienst van Financiën en Ditra krijgt het geld binnen anderhalve week. Zij is nalatig", zegt de bewindsman.

RO heeft het bedrijf meerdere keren verwittigd, maar ook daarop is er nimmer gereageerd. "Het is geen gebruik om dat te doen en zelfs telefonisch doen we dat niet. Het bedrijf weet dat het een formulier moet invullen." De minister haalt een soortgelijk geval aan, waarbij een onderneming al een tijdje aast op zijn geld. Volgens de bewindsman heeft hij het bedrijf erop gewezen dat het eerst het registratieformulier moet invullen. Ook in dit geval is dat nog niet gebeurd.

Ditra heeft in Snesikondre in Paramacca een powerhouse gebouwd en het elektriciteitsnet aangelegd voor SRD 1.577.747, waarvan het reeds SRD 631.098,80 heeft ontvangen. Het restant is op 12 februari 2018 vrijgemaakt. Het beslag van Ditra dateert van oktober 2016, maar geldt nog steeds volgens een hypothecair uittreksel van het Management Instituut Glis. Daaruit blijkt dat de Staat de onderneming SRD 1,4 miljoen moet betalen. "Misschien zijn ze vergeten dat we al een deel hebben gegeven", zegt Dikan.

De redactie heeft meerdere keren getracht om een reactie van Ditra te krijgen, maar kreeg telkens te horen dat de verantwoordelijke niet aanwezig is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina