Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Benschop: 'We zijn rijkelijk laat'

Benschop: 'We zijn rijkelijk laat'

10/05/2018 20:21 - Wilfred Leeuwin

Minister Ronni Benschop van Defensie heeft de marine opgedragen het zeegebied waar de piraten actief zijn niet te verlaten.

Minister Ronni Benschop van Defensie heeft de marine opgedragen het zeegebied waar de piraten actief zijn niet te verlaten. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Ronni Benschop van Defensie heeft donderdag in De Nationale Assemblee alles en iedereen verweten maar te debatteren over de Kustwacht, terwijl er niet wordt ingegrepen. “We hebben het zien aankomen. De Kustwacht zat met tekortkomingen maar we hebben niet ingegrepen. We zijn nu rijkelijk te laat”, zei hij verwijzend naar de zeeroof waarbij piraten op gruwelijke wijze moorden hebben gepleegd.

De stilte en de schorsing die volgden op het kordate optreden van de minister spraken voor zich. Benschop heeft verwezen naar de vele discussies in het parlement, over waar de Kustwacht moet worden ondergebracht, de aanschaf van boten, het tekort aan personeel, financiële middelen en andere zaken. "Dit terwijl onze visgronden worden leeggeroofd en er steeds calamiteiten plaatsvinden", hield Benschop de vergadering voor.

Volgens hem moet er breed worden gedacht over de veiligheid en zou het besluit om net als in het verleden de marine in te zetten al lang genomen moeten worden. Nu de situatie is verergerd en de marine, hoewel laat, betrokken is, heeft de minister de marine opgedragen het zeegebied waar roofovervallen plaatsvinden niet te verlaten zolang de veiligheid niet is gegarandeerd.

NDP-fractieleider André Misiekaba vindt dat er niet lichtvaardig met het voorval moet worden omgegaan. "Als de Kustwacht het niet aan kan laten we de zaak overgeven aan Defensie. De fractieleider was overigens heel ontevreden over de beantwoording van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij. "Sorry regering, maar u zal met concretere antwoorden moeten komen. U bent mijn regering maar sorry, disi unu no teki", zei Misikaba.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina