Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BvL/ALS wenst door 'Iron lady' te worden ontvangen

BvL/ALS wenst door 'Iron lady' te worden ontvangen

06/05/2018 07:03 - Van onze redactie

 BvL- en ALS-voorzitter Wilgo Valies

BvL- en ALS-voorzitter Wilgo Valies Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond van Leraren/Associatie van Leerkrachten in Suriname (BvL/ALS) wacht nog op de kennismaking met onderwijsminister Lilian Ferrier. “Er speelt meer dan het financiële aspect”, zegt voorzitter Wilgo Valies zaterdag tegenover Radio 10. Hij zei de uitnodiging van de minister af te wachten om haar de andere problemen in het onderwijs voor te leggen.

"We hebben nog geen uitnodiging ontvangen. Wat we wel gedaan hebben is een officiële brief gestuurd naar de minister, waarin wordt aangeven een aantal zaken waarover we overleg wensen met haar." Volgens Valies gaat het er bij de BvL/ALS om dat er problemen in het veld zijn. De organisaties willen daarover met Ferrier van gedachten wisselen.

De nieuwe minister heeft bij haar intrede en recentelijk nog bij haar kennismakingsbezoek aan het directoraat Cultuur een aantal kernachtige uitspraken jegens leerkrachten gedaan. Valies is daar niet zo gelukkig mee. "We hebben het als zeer negatief ervaren. Eigenlijk is het te gek dat een minister zich zo uitlaat."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina