Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Iowa: Abortus verboden als baby hartslag heeft

Iowa: Abortus verboden als baby hartslag heeft

05/05/2018 18:24

Tijdens een ceremonie op haar kantoor ondertekent gouverneur Kim Reynolds het abortusverbod dat Iowa de strengste abortusbeperkingen in de VS geeft.

Tijdens een ceremonie op haar kantoor ondertekent gouverneur Kim Reynolds het abortusverbod dat Iowa de strengste abortusbeperkingen in de VS geeft. Foto: AP / Charlie Neibergall  

IOWA - De gouverneur van de Amerikaanse staat Iowa, Kim Reynolds, heeft vrijdag een wet ondertekend die abortus verbiedt als bij de foetus een hartslag te horen is. Dat is vaak zes weken na de bevruchting al het geval.

Er is vaak al een hartslag te horen voordat de vrouw zich realiseert dat ze in verwachting is. Afbreken van de zwangerschap op dat moment is vanaf nu strafbaar. Met deze nieuwe maatregel heeft de staat Iowa, waar conservatieve Republikeinen de dienst uitmaken, de strengste abortuswetgeving in de Verenigde Staten.

Reynolds gaat ervan uit dat tegenstanders naar de rechter zullen stappen om de uitvoering tegen te houden, zo nodig tot het hooggerechtshof aan toe. ''Maar dit is groter dan zomaar een wet. Dit gaat om leven", aldus de gouverneur na het zetten van haar handtekening. Ze beloofde haar achterban geen millimeter te zullen wijken en vast te houden aan haar principes. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen