Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Verdachte douanier niet brein cocaïnesmokkel'

'Verdachte douanier niet brein in smokkel 395 kilo cocaïne'

04/05/2018 15:18 - Van onze redactie

'Verdachte douanier niet brein in smokkel 395 kilo cocaïne'

 

PARAMARIBO - Advocaat Benito Pick zal op 17 mei zijn pleidooi voeren in de zaak waarbij een douanier en een inklaarder terechtstaan voor mogelijke betrokkenheid bij de poging tot smokkel van 395 kilo cocaïne. De zending werd in oktober onderschept in een container in de omgeving van de Jules Sedney Haven. Pick zal pleiten voor inklaarder Raoul N.

Donderdag heeft Picks collega Chandra Algoe gedurende een uur gepleit, waarbij ze aanvoerde dat het Openbaar Ministerie (OM) er niet in geslaagd is hard te maken waarom haar cliënt, de douanier Martin H., aangehouden blijft. Zijn medeverdachte is al enige tijd geleden voorlopig in vrijheid gesteld. Advocaat Pick was niet aanwezig tijdens de zitting.

Algoe zegt dat de verdediging op een aantal zaken is gestuit die de vervolging beter zou moeten onderzoeken. "Wij als verdediging vinden het vreemd dat Radjenderpersad R., eigenaar van de container is heengezonden zonder verder onderzoek te doen naar zijn rol in de zaak."

Het is niet logisch om Martin H. te beschouwen als hoofdverantwoordelijke voor de container, vindt de advocaat. "Hij was alleen belast met invoer van de container en niet met export, zoals door het OM gesteld. Hij is niet de eigenaar en kan niet voor alles aansprakelijk gesteld worden."

Het OM heeft volgens Algoe geen onderzoek gedaan naar de herkomst van een e-mail die vermoedelijk door Radjenderpersad R. was gestuurd naar de verdachten. De e-mail zou informatie bevatten over de container waarin de drugs zijn aangetroffen door de politie. "De digitale recherche zou dit moeten nagaan. Deze informatie is heel erg belangrijk."

Algoe concludeert dat de openbaar aanklager Martin H. probeert te omschrijven als het brein achter de poging om de drugs te smokkelen. Hierdoor krijgen drugsbazen van de cocaïne in de container de gelegenheid om de autoriteiten weer te slim af te zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina