Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Zeker 63 doden bij laatste protesten Nicaragua'

'Zeker 63 doden bij laatste protesten Nicaragua'

26/04/2018 21:12

'Zeker 63 doden bij laatste protesten Nicaragua'

Foto: AFP  

MANAGUA - Bij de jongste protesten tegen het aanpassen van het sociale stelsel in Nicaragua zijn volgens mensenrechtenorganisaties zeker 63 mensen om het leven gekomen. Nog zo’n vijftien mensen zijn verdwenen, aldus de oppositionele Permanente Commissie voor de Mensenrechten (CPDH).

Vorige week sprak de regering over elf doden en sindsdien had ze het cijfer niet meer geactualiseerd. De ongeregeldheden braken vorige week woensdag uit. Gepensioneerden gingen de straat op omdat de regering de pensioenen wil versoberen en de bijdragen van werknemers aan de sociale zekerheid wil verhogen.

Steeds meer Nicaraguanen, onder wie duizenden studenten, sloten zich bij de protesten aan. Onder druk van de straat heeft president Daniel Ortega de omstreden hervorming ongedaan gemaakt. Daarna volgden echter nog meer protesten. De betogers eisten een einde aan de onderdrukking, de persvrijheid en het aftreden van het autoritaire staatshoofd. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina