Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister praat maandag met leiding brandweer

Minister praat volgende week met leiding en bond brandweer

21/04/2018 00:02 - Gilliamo Orban

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in een hoogwerker tijdens zijn bezoek aan het Korps Brandweer Suriname.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in een hoogwerker tijdens zijn bezoek aan het Korps Brandweer Suriname. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie praat maandag met de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) over onder andere de ontevredenheid onder de brandweerlieden. De dag daarna ontvangt hij het bestuur van de vakbond. “Beide partijen moeten wel tot een vergelijk komen, indien het zo moge zijn", zei de bewindsman doelend op de klachten die brandweerlieden hebben geuit over de dienstleiding en de werkomstandigheden.

"Ik ben positief gestemd en communicatie is heel belangrijk", zei hij aan journalisten bij een bezoek dat hij vrijdag bracht aan het hoofdkwartier van KBS aan Verlengde Gemenelandsweg. De vakbond heeft hem intussen per brief geïnformeerd over de knelpunten. Slechte interne communicatie is een van de klachten van de manschappen. Brandweercommandant Radjen Jakhari, wil niet praten van problemen. Hij spreekt liever van uitdagingen voor de brandweer.

Vanwege geldgebrek wordt nagegaan hoe zaken het best aangepakt kunnen worden. Klachten van de brandweerlieden komen er onder andere op neer dat persoonlijke veiligheid niet is gewaarborgd, onder andere door het ontbreken van attributen zoals goed schoeisel en bluspakken, arbeidsonvriendelijke werkplek, verdeel- en heerspolitiek. Ook wordt de dienstleiding verweten problemen van de dienst niet onder de aandacht van de autoriteiten te brengen, maar zich liever bezig te houden met bescherming van het eigen belang.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina