Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaak container met 395 kilo cocaïne uitgesteld

Zaak container met 395 kilo cocaïne uitgesteld

20/04/2018 07:01 - Van onze redactie

Zaak container met 395 kilo cocaïne uitgesteld

 

PARAMARIBO - De behandeling van de strafzaak tegen douanier Martin H. en Raoul N. die verdacht worden van betrokkenheid bij een mogelijke poging tot cocaïnesmokkel is donderdag uitgesteld. Het gaat om 395 kilo cocaïne die werd onderschept in een container in de omgeving van de Jules Sedney Haven in Paramaribo.

De advocaten Benito Pick en Chandra Algoe hebben kantonrechter Siegline Wijnhard gevraagd hen meer tijd te geven om zich voor te bereiden op hun verdediging voor Martin H. Zijn medeverdachte Raoul N. is op vrije voeten.

Op de vorige zitting is het verzoek van de verdediging om ook Martin H. voorlopig op vrije voeten te krijgen andermaal afgewezen. De rechter was van mening dat de beschuldiging tegen de douaneman heel ernstig is. H. ontkent elke betrokkenheid bij de uitvoer van de container waarin de drugs zat.

Advocaat Irvin Kanhai vroeg de rechter gisteren vrijspraak voor Raoul N., omdat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Om het proces sneller te doen verlopen, had Raoul N. die inklaarder is, de rechter eerder verteld, dat hij gegevens had vervalst op een document voor de invoer van de container. De zaak is verdaagd tot 3 mei.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina