Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Situatie bij brandweer 'explosief'

Situatie bij brandweer 'explosief'

20/04/2018 08:07 - Ivan Cairo

Situatie bij brandweer 'explosief'

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Er heerst grote ontevredenheid bij het Korps Brandweer Suriname en er wordt zelfs gesproken van een explosieve situatie. De problemen zijn van dien aard dat als niet gauw verbetering plaatsvindt, er mogelijk wordt gestaakt. Het gaat om verschillende problemen, vertelden brandweerlieden aan enkele verslaggevers.

Zo zou er sprake zijn van een intern communicatieproblemen tussen de dienstleiding en de manschappen, is er geen oor voor klachten van het personeel, wordt de werkplek steeds arbeidsonvriendelijker en neemt de dienstleiding het niet nauw met de persoonlijke veiligheid van de brandweerlieden. Uit vrees voor rancune werden de interviews op basis van anonimiteit afgelegd.

De manschappen hopen dat de net aangetreden minister het mes erin zal zetten zodat de werkomstandigheden verbeteren. De manschappen beklagen zich erover dat opeenvolgende ministers van Justitie en Politie de afgelopen jaren slechts beloften over verbetering van de arbeidsomstandigheden en aanpak van de diverse problemen hebben gedaan. 

Dit wordt voor een belangrijk deel in de schoenen van de brandweerleiding geschoven, die volgens de manschappen nooit heeft gedurfd om de volle omvang van de problemen bij de regering aan te kaarten. De leiding zou zich voornamelijk bezighouden met haar eigenbelang en probeert zich staande te houden door een verdeel- en heersbeleid.

Zo zouden bepaalde afdelingen worden voorgetrokken, terwijl de medewerkers die erop uittrekken om branden te bestrijden en te assisteren bij andere calamiteiten er bekaaid vanaf komen. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie die een kennismakingsronde dwars door zijn ministerie maakt, bezoekt vrijdag de brandweerkazerne aan de Gemenelandsweg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen