Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nooit meer Harvey, Irma, Maria en Nate

Nooit meer Harvey, Irma, Maria en Nate

17/04/2018 20:38

Nooit meer Harvey, Irma, Maria en Nate

Foto: WMO  

GENEVE - De Wereldorganisatie voor Meteorologie (WMO) heeft Harvey, Irma, Maria en Nate op de namenlijst van orkanen geschrapt. De jongste wervelstormen hebben in 2017 “aanzienlijke schade” veroorzaakt, staat op de website van het Amerikaans orkaancentrum (NHC) als toelichting.

"De namen werden geschrapt omdat de orkanen te veel doden eisten of te vernietigend waren en verder gebruik van erg ongevoelig gedrag" zou getuigen. Normaal komen de namen zes jaar na eerder gebruik opnieuw op de lijst. Sinds 1953 werden toch al 86 namen op de lijst geschrapt.

De namen Harvey, Irma, Maria en Nate worden volgens de NHC door Harold, Idalia, Margot en Nigel vervangen. De nieuwe namen mogen vanaf 2023 gebruikt worden. Vorig jaar was een van de zwaarste jaren van natuurgeweld sinds 2005 met in totaal zeventien stormen waarvan tien met orkaankracht en zes van een categorie tussen drie en vijf. Nieuwsblad.be

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen