Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handelscongres ook voor wederopbouw Cariben

Handelscongres deels in teken wederopbouw Cariben

17/04/2018 05:02 - Van onze redactie

Handelscongres deels in teken wederopbouw Cariben

 

PARAMARIBO - Het congres tijdens de handelsmissie die Interexpo Curaçao op 30 en 31 mei in Paramaribo organiseert, zal deels in het teken staan van de wederopbouw van de Caribische eilanden die vorig jaar zwaar zijn getroffen door orkaan Irma. Het thema op de tweede dag is ‘Rebuilding Economy in the Caribbean and Leeward Islands’.

Het kernpunt tijdens dit deel van het congres is wat het bedrijfsleven kan doen in het kader van de wederopbouw van de eilanden. Interexpo organiseert al 26 jaar handelsmissies en themaconferenties in het kader van zakendoen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de Caribische eilanden en Suriname. Eind mei is het thema in hotel Royal Torarica 'Sustainable business between the Kingdom of the Netherlands, Suriname, the Caribbean region and Latin America'.

Het is overigens een jubileumeditie: het is voor de 5e keer dat dit congres in Suriname wordt gehouden. Tal van bedrijven uit Suriname, Nederland en de regio hebben inmiddels hun deelname toegezegd. Het ligt in de bedoeling dat Surinaamse bedrijven via matchmaking vruchtbare contacten leggen met buitenlandse bedrijven. In het verleden heeft dat vaak tot succesvolle samenwerkingsverbanden geleid.

Het thema voor vrijdagmiddag 31 mei is gewijzigd om te brainstormen over de wederopbouw van de Caribische eilanden. Tijdens dit deel van het congres zullen vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Caribische en lokale bedrijfsleven en de financiële sector het woord voeren. Surinaamse ondernemers die geïnteresseerd zijn om in de getroffen regio een steentje bij te dragen aan het herstel, zullen uitgebreid geïnformeerd worden over welke wegen zij kunnen bewandelen.

Eén van de sprekers is Shyam Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos). Binda heeft na het natuurgeweld op met name Sint Maarten direct actie ondernomen om het leed daar te verzachten en was daarmee de Surinaamse regering een paar stappen voor.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina