Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds neemt leiding in vrouwenfinale

Yellow Birds neemt leiding in vrouwenfinale

16/04/2018 14:33 - Terence Oosterwolde

Yellow Birds neemt leiding in vrouwenfinale

Martiëna Monkau van Yellow Birds 'vecht' om de bal met Cindy-Jane Vianen en Mirelva Marica van De Arend. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft zondagavond een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-five vrouwenbasketbalfinale. De ploeg kwam tegen drievoudig titelverdediger De Arend van een vroege achterstand terug en zegevierde met 52-43.

De Arend kende een flitsende start en sloot de eerste quarter af met een 15-6 voorsprong. Echter, daarna lukte het Yellow Birds terug te komen in de strijd. "Het is net als bij voetbal. Als je duizend kansen krijgt en niet scoort en de tegenstander krijgt één kans en scoort wel, dan krijg je problemen. Yellow Birds kroop langzaam uit het dal en wij kwamen er niet meer bovenop", analyseerde coach Andy Hooghart van De Arend.

Tegenhanger Wilfred Gallant schreef de povere start toe aan het feit dat zijn team het zowel in de verdediging als aanval liet afweten. "De ommekeer kwam na een time-out, terwijl ook het inbrengen van Esmeralda Williams een positief effect heeft gehad", aldus de Yellow Birds-coach. Williams ontbrak in de voorgaande twee partijen. Game 4 wordt dinsdagavond om half acht gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina