Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij koersen naar kwaliteit en samenwerking'

'Wij koersen naar kwaliteit en samenwerking'

16/04/2018 07:16 - Merredith Bruce

Een cursist neemt haar certificaat in ontvangst uit handen van Ellen Naarendorp (rechts) van Stichting Pluimveekwekerscollectief Suriname.

Een cursist neemt haar certificaat in ontvangst uit handen van Ellen Naarendorp (rechts) van Stichting Pluimveekwekerscollectief Suriname. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Iedereen kan dit. Daar staan wij garant voor. Het is een leuke bezigheid. Maar het vergt liefde en discipline.” Dit zei Ellen Naarendorp van de stichting Pluimveekwekerscollectief Suriname (PKS) vrijdagavond bij de afsluiting van een training ‘slachtkippenkweek’ voor kleine en middelgrote kippenkwekers.

De groep van 28 personen is in vijf dagen getraind in belangrijke facetten van de kippenteelt. Er is onder meer aandacht besteed aan vereisten waaraan een kwekerij moet voldoen, hoe de dieren behandeld moeten worden, maar ook hoe verantwoord moet worden omgegaan met het milieu. De deelnemers kregen vrijdag hun certificaat in de vergaderzaal van het ministerie van LVV.

De training is verzorgd door Stichting PKS, M3Consultancy en Suriname Onderneemt. SPKS richt zich eigenlijk op kleine en middelgrote ondernemingen die tot tienduizend kippen kweken, maar heeft gemeend om al bij een kleiner aantal hulp en begeleiding te bieden. Naarendorp heeft de deelnemers uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden in deze sector en de rol die de PKS daarbij kan vervullen. "Waar wij naartoe koersen is kwaliteit en samenwerking."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina