Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wet Statiegeld door drukte geparkeerd'

'Wet Statiegeld door drukte geparkeerd'

16/04/2018 05:28 - Merredith Bruce

Michi-directeur Glenn Chin A Foeng zegt dat de consument jaarlijks slechts 15 procent van de verpakking van verkochte producten inlevert.

Michi-directeur Glenn Chin A Foeng zegt dat de consument jaarlijks slechts 15 procent van de verpakking van verkochte producten inlevert. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De voorbereidingen om te komen tot een wet voor statiegeld op drankverpakking zijn “door drukte” geparkeerd. Dat zegt parlementariër Aida Nading, lid van de commissie van rapporteurs die belast is met de voorbereiding. “We hadden het druk met andere wetten.” Volgens haar geniet de wet nog steeds prioriteit.

De commissie had al enkele direct betrokkenen gehoord in verband met de ontwerpwet. Nading zegt dat er nog meer mensen gehoord moeten worden. Zelf vindt ze de wet belangrijk vooral met het oog op een schoon milieu. "Flessen worden weggegooid en belanden in goten. Dat vervuilt het milieu." Het systeem van statiegeld is bedoeld om het dumpen van plastic flessen te ontmoedigen. Zuivelproducten producent Michi heft al statiegeld op zijn drankverpakking.

Directeur Glenn Chin A Foeng had eerder gezegd dat de consument jaarlijks slechts 15 procent van de verpakking van verkochte producten inlevert. "De consument moet het niet doen om het geld, maar om het bewustzijn dat het milieu niet vervuild raakt. Daar moet het primair om gaan", zei hij toen. Nading zegt dat besproken zal worden wanneer de behandeling van de wet op statiegeld zal worden na terugkeer van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons uit het buitenland.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina